Известие

Collapse
No announcement yet.

Средната (голяма) духалка

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Средната (голяма) духалка

Струва ми се ,че има някакав проблем един път духа а понякога не духа все едно е запушена проблема е от скоро. Алфа 156 бензин. От всички други страни духа от ляво ,дясно на стъклото и отзат
    алфа ромео 156 тс

Дръпни си сд плеара един сантиметър напред и опитай пак.След години търсен на тскъв проблем случайно открихме причинитела на проблема.Това е на единнколега на колата.На моята нямах такива проблеми.
    sigpicALFA ROMEO 156 1.8TS ex
    ALFA ROMEO 2.0JTS ex
    ALFA ROMEO Crosswagon Q4
    Продавам Алфи на части!

Comment

Искаш да кажеш че сидито натиска нещо така ли

---------- Post added at 18:28 ---------- Previous post was at 18:26 ----------

Когато въртя връзката на климатика за да настроят точно каде да духа се чува някакав механизъм под жабката
      алфа ромео 156 тс

Comment

Първоначално публикувано от lubo_red Покажи съобщение
        Дръпни си сд плеара един сантиметър напред и опитай пак.След години търсен на тскъв проблем случайно открихме причинитела на проблема.Това е на единнколега на колата.На моята нямах такива проблеми.
        Какво е опирало СД-то?

Comment

Alex, на 156 ако не са подредени кабелите с буксата правилно, CD-то натиска централния въздуховод. Ако има силен натиск е възможно да блокира клапата, ама не съм сигурен, че е направена толкова некадърно.
          Alfa Romeo 159 1.9 16V SW

Comment

Първоначално публикувано от GammaRay Покажи съобщение
            Alex, на 156 ако не са подредени кабелите с буксата правилно, CD-то натиска централния въздуховод. Ако има силен натиск е възможно да блокира клапата, ама не съм сигурен, че е направена толкова некадърно.
            Абе аз горе-долу си спомням, че от там минават кабели и имаше и куплунзи май. Ама тая клапа е вътре и се мести от моторче. Да не е дало фира то. Може да върти, ама да се е скапало рамото

Comment

Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
              Абе аз горе-долу си спомням, че от там минават кабели и имаше и куплунзи май. Ама тая клапа е вътре и се мести от моторче. Да не е дало фира то. Може да върти, ама да се е скапало рамото
              Възможно е да се е спукало точно там, където се закача за клапата.

Comment

Огледай добре

Comment

Първоначално публикувано от alfaromeo16vVarna Покажи съобщение
                  Струва ми се ,че има някакав проблем един път духа а понякога не духа все едно е запушена проблема е от скоро. Алфа 156 бензин. От всички други страни духа от ляво ,дясно на стъклото и отзат
                  Аз нещо не схванах,духа ли точно пред предното стъкло?
                  Alfa Romeo 156 1.8 TS'99 144+

Comment

Моторчетата изглеждат така, обикновено се чупи зъбното колело вътре и превърта
                    http://clubalfaromeo.com/forum/showp...03&postcount=1
                    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Духа от всякаде само отгоре не духа като чели е запушена
                      алфа ромео 156 тс

Comment

Първоначално публикувано от alfaromeo16vVarna Покажи съобщение
                        Духа от всякаде само отгоре не духа като чели е запушена
                        Тогава мисля,че не е от моторчето,пробвай да я свалиш и да видиш за какво става въпрос.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                          Моторчетата изглеждат така, обикновено се чупи зъбното колело вътре и превърта
                          http://clubalfaromeo.com/forum/showp...03&postcount=1
                          За да го напиша, значи имам някакъв малък опит с онова моторче което опира в коша на 156, и на което можеш да развиеш само два от трите винта, нали се сещаш кое?
                          Моето моторче, на заграденото със зелено, беше пластмасово, а не метално както при това и точно там се беше спукало и разширило достатъчно, за да превърта. Много добре, се знае, че между различните модофикации и частите не са 100% еднакви.

Comment

За да го напиша, значи имам някакъв малък опит с онова моторче което опира в коша на 156, и на което можеш да развиеш само два от трите винта, нали се сещаш кое?
                            Моето моторче, на заграденото със зелено, беше пластмасово, а не метално както при това и точно там се беше спукало и разширило достатъчно, за да превърта. Много добре, се знае, че между различните модофикации и частите не са 100% еднакви.

Предполагам,че става въпрос за моторчето на клапата под филтъра на климатика.За първи път чувам точно тази част да е пластмасова,както и да е.Но не мисля,че на колегата проблемът му е там.

Comment

Аз го чувам ,че работи чувам го когато въртя от връзката за да духа на различни позиции. Вчера сутринта паля и работеше вечерта се прибирам като си сложих ръката да проверя пак не духаше.

---------- Post added at 00:16 ---------- Previous post was at 00:15 ----------

Къде да разбу ам за да видя кво става нещо трябва да се смаже ли.........
                              алфа ромео 156 тс

Comment

Working...
                              X